ברוכים הבאים!

בחר מטבע שלך

אבקות חלבון

בחירת אבקת חלבון

 

השימוש באבקות חלבון הוא מאוד פופולרי לאחרונה ולא רק לספורטאים מסיבות טובות. כגון:

  • נוחות יותר מאשר מזונות עם תכולת חלבון גבוהה כמו בשרים, דגים, ביצים ומוצרי חלב;
  • נטולות שומן וללא כולסטרול או בעלות תכולה של חלק זעיר מן השומן והכולסטרול המצויים במזונות עתירי חלבון;
  • חסכון-כספי בהשוואה למזונות בעלי תכולת חלבון גבוהה כמו בשרים ודגים;
  • מועיל בדרכים שמעבר להספקת תוספת חלבון בלבד;
  • טעם נהדר ויכול לשמש לכל המשפחה.

אבקות חלבון הן גם במקרה קטגוריית מוצרים גדולה מאוד עם אפשרויות רבות. רבים מתקשים למיין את כל האפשרויות ולבחור את האפשרות הנכונה. מאמר זה יסייע לך להכיר את סוגי האבקת חלבון השונים, מה הם ההבדלים המשמעותיים ביניהם  ויעזור לך להתמקד במוצר הספציפי שמתאים לך.

 

כל מוצרי החלבון הקיימים בשוק הם טובים, כולם יעשו את העבודה שלהם במובן שיעשו עבודה טובה בהוספת חלבון לדיאטה שלך. כך שלמעשה אין ממש בחירה לא נכונה. זה לא נדיר — וגם לא רעיון רע — בכך שאנשים יתנסו בכמה סוגים שונים במשך פרק של כמה חודשים לפני מציאת המוצר האחד אותו הם הכי אוהבים.

 

החשש הנפוץ ביותר שאנשים מעלים לאחר מבט על אבקות חלבון וקריאת תוויות הן אלרגיות לרכיבי חלבון כגון לקטוז, סויה, קזאין או ביצים. חשש נפוץ נוסף מתייחס למרכיבים מלאכותיים, אשר חלקם רוצים להימנע מהם. בשני המקרים, יש שפע של חלופות לבחירה.

 

למרות המגוון הרחב של אבקות חלבון זמינות, ההבדלים מסתכמים במספר מאפיינים:

     
  • סוגי חלבון בהם משתמשים;
  • סוגי הטעמים והממתיקים בשימוש;
  • עלות למנה או לגרם חלבון;
  • מרכיבים נוספים בהם משתמשים בכדי לשפר את היתרונות של המוצר.
  •  

1. סוגי  חלבון

 

ניתן לחלק את סוגי החלבון בשימוש באבקות חלבון לשתי קטגוריות: מקור שמוצאו מבעלי חיים וחלבונים ממקור צמחי. חלבונים שמקורם מבעלי חיים כוללים נגזרות חלבון חלב כמו מי-גבינה, קזאין, חלב עיזים וחלבון ביצה. חלבונים ממקור צמחי כוללים חלבוני סויה, אורז, אפונה והמפ.

 

תזונתית וגם מבחינת הטעם, חלבונים מבעלי חיים הם טובים יותר מחלבונים צמחיים והרבה יותר פופולריים. בין סוגי החלבון מן החי, הפופולרי ביותר הוא חלבון מי-גבינה. בין סוגי החלבון הצמחי, סויה הוא הפופולרי ביותר. רוב האנשים המשתמשים באבקות חלבון צמחי עושים זאת במסגרת אורח חיים צמחוני או טבעוני, למרות שאנשים רבים משתמשים בחלבון סויה בעיקר עבור בריאות הלב שלהם ו/או ליתרונות באיזון הורמונלי.

  

חלבון מי-גבינה

 

חלבון מי-גבינה נגזר מחלב. חלק החלבון בחלב מלא מורכב מ- 20% חלבון מי-גבינה, ו- 80% חלבון קזאין. מי-גבינה הוא ללא ספק הסוג הפופולרי ביותר של חלבונים המשמשים באבקות חלבון. עבור רוב האנשים, זו הבחירה הכוללת הטובה ביותר מבחינת טעם (אחד הטעימים ביותר), איכות (הגבוה ביותר) ועלות (החסכונית ביותר). יתרון ייחודי נוסף של חלבון מי-גבינה, ואחד שנוטים להתעלם ממנו לעתים קרובות, הוא שהוא משפר את המערכת החיסונית בזכות רכיב הנקרא כולסטרום.

חלבון מי-גבינה מגיע בשני סוגים, חלבון מי גבינה מרוכז (Concentrated)  וחלבון מי גבינה מבודד (Isolated). היתרונות של כל אחד הם:

 

מי גבינה מרוכז: הוא חסכוני יותר לגרם חלבון. יש לו רמה נמוכה של לקטוז דבר שהופך אותו נסבל היטב על ידי רוב האנשים הרגישים ללקטוז. יש לו כמויות זניחות של שומן ופחמימות ביחס לצריכה התזונתית הכוללת שלך. תרכיז מי-גבינה הוא בדרך כלל הקטגוריה הנמכרת ביותר של מי-גבינה.

 

מי-גבינה מבודד: הוא כמעט נטול שומן עבור כל מי שרוצה לצמצם כמה שיותר שומן מן הדיאטה שלהם. הוא בדרך כלל לא מכיל לקטוז ,עבור אותם האנשים שרגישים מאוד לרמות נמוכות  שללקטוז הנמצאים במי-גבינה. מי-גבינה מבודד נוטה גם לטעם מעט יותר טוב ממי גבינה מרוכז, אך ההרכב שלהם הוא קצת יותר דליל, ללא השומן.

 

מוצרי חלבון מי-גבינה יכולים להיות עשויים תרכיז מי-גבינה, מי-גבינה מבודדים או תערובת של שניהם. סוגים אחרים של חלבון לפעמים משולבים עם חלבון מי-גבינה וידועים כתערובות חלבון.

  

טיפ: שמה של אבקת חלבון מסוימת עשוי או לא להצביע על סוגי החלבון הספציפיים נמצאים בשימוש במוצר. אתה יכול לבדוק את המידע על התווית או לתת מבט במדור מידע מהיר בעמוד המוצר כדי לגלות בדיוק איזה סוגי חלבון זה מכיל.

 

קזאין או חלבון חלב

 

כמו חלבון מי-גבינה, חלבון קזאין היא נגזרת חלבון חלב אחרת. מאחר שרוב החלבון (80%) של החלב הוא קזאין, המונחים " חלבוני חלב " ו- "חלבון קזאין" משמשים לסירוגין. ההבדל העיקרי בין מי-גבינה וקזאין הוא שמי-גבינה נספגים במערכת העיכול במהירות, בעוד קזאין נספג לאט ובהדרגה. מבחינת הטעם הם דומים. שניהם פחות או יותר חסרי טעם במצבם ללא תוספת טעם ו/או ממתיקים.

 

לקוחות מרבים לשאול, מה עדיף, מי-גבינה או קזאין. זו שאלה שקשה לענות עליה כי לשניהם יתרונות ייחודיים.

  

טיפ: חלבון קזאין עשוי שלא להופיע בתוויות כחלבון קזאין. הוא מופיעה בדרך כלל כ- calcium caseinate.

 

חלבון ביצה

 

חלבון ביצה היה הסוג הפופולרי ביותר של תוספת חלבון במשך שנים רבות לפני שחלבוני חלב עלו עליהם בפופולריות  עקב טעמם הטוב יותר ועלותם הנמוכה יותר.

 

כמו חלבוני חלב, חלבון ביצה הנו גם דל מאוד בשומן ופחמימות באופן טבעי.

 

חלבון ביצה הוא ללא כולסטרול, והוא בחירה מצוינת עבור אלה שרוצים להימנע ממוצרי חלב.

   

חלבונים צמחיים

 

בין החלבונים ממקור צמחי, חלבון סויה הוא ללא ספק הפופולרי ביותר. סויה והמפ הם ייחודיים בין המקורות לחלבון בכך שהם מספקים את כל 8 החומצות אמינו החיוניות. רוב החלבונים הצמחיים לא מספקים אחת או יותר.

 

לסויה יש גם יתרונות נוספים. ה- איזופלאבונים בסויה מספקים יתרונות של נוגדי חמצון, הטבות לבריאות הלב וגם משמשים לעתים קרובות כעזרה לנשים העוברות את גיל המעבר.

 

על אף היתרונות הרבים של חלבון סויה, יש לו טעם אופייני שבעוד שלא ניתן להגדיר אותו כלא נעים, יכול להיות קשה להסוות אותו לחלוטין עם חומרי טעם וממתיקים, במיוחד כאשר סויה הוא המקור הבלעדי לחלבונים במוצר.

   

2. סוגי טעמים וממתיקים בשימוש

 

ליצרנים יש מאות אפשרויות לבחירה, כאשר מוסיפים חומרי טעם וממתיקים את מוצרי אבקת החלבון שלהם. בחירותיך לגבי חומרי טעם נמצאות בתוך 3 קטגוריות:

     
  • 1. ללא טעמים או ממתיקים;
  • 2. טעמים וממתיקים מלאכותיים או שילוב של טעמים וממתיקים מלאכותיים וטבעיים;
  • 3. טעמים וממתיקים טבעיים בלבד.

מה שתחליט להשתמש, זה תלוי בך. לטעמים והממתיקים אין בכלל השפעה על הערך התזונתי של החלבון; הם משפיע רק על הטעם.

 

כל טעמים המלאכותיים והממתיקים באבקות חלבון אושרו להשתמש במוצרי מזון על ידי כל הסוכנויות הרגולטוריות הרלוונטיות. לטעמים וממתיקים מלאכותיים יש יתרונות רבים על פני חלופות טבעיות שלהם. הם נותנים למנסחים יותר אפשרויות, גמישות ויכולת שליטה על הטעם של המוצר. הם עולים הרבה פחות. כמויות קטנות יותר נדרשות. יש להם יציבות גדולה יותר והם סובלים פחות מקלקולים במהלך האחסון.

 

היצרנים רוכשים טעמים מלאכותיים מרכיבים גמורים, העומדים בפני עצמם מחברות אשר מתמחות במוצרים שכאלה. כיוון ששם המוצר של כל חברה עבור מרכיב הטעם שלהם לא יהיה מוכר לציבור, ומאחר שהיצרנים צריכים להגן על מתכוני הטעם שלהם מפני העתקה על ידי המתחרים, מרכיבים אלו פשוט רשומים על התווית כטעמים מלאכותיים. אותו דבר נכון גם לגבי מרכיבי טעם טבעיים.

 

בעוד רוב הלקוחות משתמשים באבקות חלבון המכילות שילוב של טעמים וממתיקים מלאכותיים וטבעיים, יש אנשים שעדיין מעדיפים מוצרים טבעיים. יש אבקות חלבון טבעיות מצוינות רבות,

אולי גם תרצה להשתמש באבקת חלבון ללא טעם וללא ממתיק, לאפייה או להשתמש בטעמים וממתיקים משלך. חפש אבקת חלבון ללא טעם ולא ממותקת.

 

3. עלות

 

אין הבדלים ענקיים באבקות חלבון בעת השוואה בין מוצרים דומים עם מרכיבים דומים. קל להשוות מחירים של אבקות חלבון המכילות רק סוג אחד של חלבון. הקושי מתעורר כאשר משווים מוצרים שהנם תערובות של סוגי חלבון. חלבונים מסוימים הם יקרים יותר מאשר אחרים, ומבלי לדעת את הפרופורציות של כל סוג בתערובת, קשה לעשות השוואה. חברות מסוימות מוסיפות חומרי הזנה אחרים כמו חומצות אמינו או אנזימי עיכול לחלבון שלהם, דבר שהופך ביצוע השוואות מחיר אפילו בעייתי יותר.

 

בתערובות חלבון, היצרנים מתארים בדרך כלל את התערובת הייחודית שלהם של סוגי חלבון כתערובת קניינית. רשימת המרכיבים תראה את סוגי החלבון באופן פרופורציונלי, מן הרב ביותר לפחות, אבל לא תספק את הכמות המדויקת של כל סוג.

 

אם אתה מנסה חלבון בפעם הראשונה, קנה את הגודל הקטן ביותר האפשרי. לאחר שתמצא מוצר שתאהב, הגודל המרבי מציע את התמורה הטובה ביותר ומעניק לך חיסכון ניכר על פני גדלים קטנים יותר. מיכל 2.3 ק"ג של חלבון אולי נראה כמו המון, אבל בדרך כלל יכיל רק 23-30 מנות. אם אתה משתמש במוצר כל יום, זה פחות מהתצרוכת לחודש אחד. תחסוך זמן וכסף על ידי רכישת הגודל הגדול ביותר האפשרי לאחר שתמצא מוצר שאתה אוהב.

 

טיפ: שאל אם יש גודל של מנה בודדת לניסיון או דוגמיות בחינם קיימות למוצר שמעניין אותך, כך אתה יכול לנסות את זה בחינם או בעלות מינימלית.

   

4. שיפורים

 

מלבד חלבון, טעמים וממתיקים, יצרנים רבים מוסיפים מרכיבים אחרים כדי לשפר את הערך התזונתי של המוצר או הטעם, או כדי שיהיה קל יותר להשתמש בו.

 

שיפור מאוד נפוץ אחד, אחד שרוב הלקוחות מעדיפים, הוא התוספת של כמויות קטנות של לציטין לאבקת החלבון. הלציטין הוא שומן בריא של סויה. היא נוספת כדי לשפר היכולת ערבוב של האבקה ולהפחית את הגושים. שלא כמו שאר מאכלי סויה, לציטין לא מכילה כל תרכובות פיתו-אסטרוגן והופכת לתוספת נהדרת לשייק חלבונים. לקוחות רבים למעשה מוסיפים גרגרי לציטין לשייקים לקבלת הטבות בזיכרון ועבור שיפור למערכת הלב וכלי הדם.

 

אבקות חלבון אחרות משופרות עם אנזימי עיכול כדי לשפר את הספיגה של מנות גדולות של חלבונים.

 

דרך נוספת כדי לשפר אבקת חלבון היא על-ידי הוספת חומצות אמינו כדי לשפר את הערך התזונתי שלהן. למרות שחלבון מי-גבינה מכיל את כל חומצות האמינו הדרושות, הוא לא מספק אותם בכמויות שוות. על ידי הוספת חומצות אמינו כגון גלוטמין, BCAAs וארגינין, היתרונות התזונתיים של חלבון זה מורחבים ומשופרים.

 

סוגים אחרים של שיפורים כוללים התוספת של פחמימות ושומנים תזונתיים לחלבון ו/או התוספת של ויטמינים ומינרלים. עם זאת, כאשר סוגים אלה של מרכיבים נוספים, המוצרים כבר לא יכולים להיקרא באופן מדויק אבקות חלבון. מוצרים אלה ידועים כתחליפים לארוחה או אבקות לעליה במשקל (גיינרים).

12 Item(s)

טבלה  רשימה 

Set Descending Direction

12 Item(s)

טבלה  רשימה 

Set Descending Direction
eXTReMe Tracker
---------------------------------------- ---Facebook----